Menü Bezárás

Ügyfeleink – családok, nők és férfiak, fiatalok és az idősebb korosztály tagjai – sokféle problémával kereshetik fel a Család és KarrierPONTot. A CSAKPONT foglalkozik a nők munkaerő-piaci helyzetével, valamint a család és a munka összeegyeztetésével kapcsolatos megkeresésekkel.

Ügyfeleink problémáinak egy része információ nyújtásával megoldható. A Család és KarrierPONT fontos feladata az együttműködő partnerek (elsősorban a hálózatunk tagjai) a kiírás céljait segítő szolgáltatásainak (pl. képzés, tanácsadás, foglalkoztatás) közvetítése a célcsoport részére. Szükség esetén biztosítjuk az ehhez szükséges feltételeket (pl. helyiség, hirdetés lehetősége, technikai feltételek).

A Család és KarrierPONT szolgáltatási és tanácsadási tevékenységei a nőket, családtagjaikat és a munkahelyeket célozzák. Szolgáltatásaink három pilléren nyugszanak:

– mentálhigiéné és önismeret,

– munkaerőpiaci ismeretek,

– kommunikáció és megjelenés.

Mentálhigiénés tanácsadás

kép: körülötted is vannak dementorok? Akik folyton azt huhogják, hogy nem vagy jó semmire, ne örülj semminek, felejtsd el az álmaidat? Keltsd fel a benned élő patrónust! Segítünk! Patrónus bűbáj tanárunk, Kiss Olga mentálhigiénés tanácsadó kollégánk egyenesen a Roxfort boszorkány és varázslóképző szakiskolából érkezett. Mielőtt teljesen megdermeszt a hideg, gyere melegedj, tanulj, erősödj. Beszélgessünk egy csésze forró tea mellett!

Munkaerőpiaci tanácsadás

A munkaerőpiaci tanácsadás a célcsoport számára személyre szabott tanácsadás, amelyet egyéni és csoportos formában nyújtunk, annak érdekében, hogy az álláskeresők munkaerő-piaci esélyei és elhelyezkedési lehetőségei növekedjenek.

A tanácsadó feladata a tanácsadások során segítséget nyújtani az ügyfelek elhelyezkedését gátló tényezők feltárásában, beazonosításában, valamint ezek elhárítására egyénre szabott, az ügyfél aktivitására építő, közös megoldási módok kidolgozása.

Munkaerőpiaci tanácsadás lehet munkatanácsadás, vagy pályatanácsadás amennyiben az ügyfélnek képzésre van szüksége, illetve a célállás meghatározása után álláskeresési tanácsadás. A folyamat során a tanácsadó támogatja az ügyfél pályaválasztási-, pályamódosítási tervének kidolgozását, az érdeklődés, személyiség, kompetencia és a munkaerőpiac elvárásokra alapozva, melynek végén a célállás pontos meghatározása után az ügyfél képes elhelyezkedni a kívánt munkakörben.

Márkaépítési tanácsadás

A célcsoport számára személyre szabott tanácsadás, amelyet egyéni formában nyújtunk, annak  érdekében, hogy az álláskeresők,vállalkozóvá válók munkaerőpiaci esélyei növekedjenek. A meglévő szakmai kompetenciák adottak, a tanácsadó feltérképezi az erősségeket, azonosítja a fejlesztendő területeket, a kommunikációs szintet.

A tanácsadó feladata a tanácsadások során segítséget nyújtani az ügyfeleknek az én-márka és a vállalkozói márka kialakítása, az állásinterjúkon való kommunikáció, a vállalkozói attitűd fejlesztése területén. Az ügyfél aktív részvételével segít a megoldási módok kidolgozásában.

A márkaépítési tanácsadás vonatkozhat termék, szolgáltatás, vállalkozás vagy egyén brandjének felépítésére, kezdő vállalkozás indítására, vagy szakmai váltásra, pályamódosításra. A márkaépítési tanácsadó szükség esetén átirányítja az ügyfelet a mentálhigiénés és/vagy munkaerőpiaci tanácsadóhoz, adott esetben egymással párhuzamosan dolgoznak az ügyféllel. A folyamat során a tanácsadó támogatja az ügyfél tervének kidolgozását, az érdeklődésre, személyiségre, kompetenciákra, ötletekre alapozva alakítják ki az önálló, csak a termékre vonatkozó egyedi stílust, kultúrát, identitást, imázst és szimbólumrendszert, mely a vállalkozó számára versenyelőnyt jelent. Támogatja az ügyfél  termékének vagy szolgáltatásának előnyeinek, pozitív tulajdonságainak  felerősítését.